Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@05:17:56 GMT

کودکان در هرات هم با لهجه تهرانی حرف می‌زنند

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۶۰۸۱۳

کودکان در هرات هم با لهجه تهرانی حرف می‌زنند

نخستین نشست همایش «پیوندهای ایران و افغانستان: نقش رسانه‌ها در پیوندهای اجتماعی» با محوریت «بازنمایی رسانه‌ای روابط دو همسایه» برگزار شد.

قدس آنلاین: در این نشست دکتر نجیب‌الرحمن حدید رییس دانشکده ژورنالیسم دانشگاه هرات پژوهش در حال انجام خود را با عنوان «تلویزیون و هم‌گرایی فرهنگی» را ارائه دادند.

نجیب‌الرحمن حدید رییس دانشکده ژورنالیسم دانشگاه هرات صحبت‌های خود را با این پرسش آغاز کرد: «رسانه‌ها تا چه اندازه پیوندهای اجتماعی را گسترش می‌دهند؟ در افغانستان رسانه‌های ما به دلایلی ناگزیر از پخش محتوای ایرانی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در افغانستان رسانه‌های ما  متکی به پخش برنامه‌های ایرانی است. بحث من کارتون‌هایی است که یا ایرانی هستن یا با دوبله ایران.»
وی افزود: «مشخصا بحث ما در مورد تلویزیون است. تلویزیون علاوه بر نیازهای اولیه، نیازهای ثانویه را نیز دربرمی‌گیرد. کارتون نیز نیاز ثانویه کودکان است. مک‌کویل تماسای تلویزیون برای کودکات را نیاز اولیه می‌داند زیرا او عمیقا تلویزیون را نگاه کرده و تمام زمانش را صرف آن می‌کند، دقیقا برعکس بزرگسالان.»
وی ادامه داد: «تاثیرگذاری تلویزیون در کودکان بسیار بالاتر از بزرگسالان است. به تعبیر کاسلو، تلویزیون راه و روش زندگی را به کودکان آموزش می‌دهد. او سه دسته از مخاطبان را نام می‌برند: منتقدان، معتدلان و موافقان که کودکان در دسته سوم قرار می‌گیرند. در تعریف این نقش می‌توان از نظریه کاشت و تزریقی استفاده کرد.»
حدید اضافه کرد: «متاسفانه در شرایط فعلی مادران برای این که کودکان مزاحم کارش نشوند، آن‌ها را روبه‌روی تلویزیون قرار می‌دهد. در این حین، دیگر تماشای برنامه‌ها مدیریت شده نیست.»
 این استاد دانشکده ژورنالیسم دانشگاه هرات افزود: «بحث بعدی، همگرایی فرهنگی است. در این زمینه همچنان مرزهای فرهنگی‌ای وجود دارد که در این مورد، در حال از بین رفتن است. همگن سازی می‌تواند منجر به یکدست شدن جامعه که مورد نظر سازنده است، بشود. نکته اساسی پیوند دو ملت، زبان فارسی، تاریخ مشترک، دین مشترک و ... است اما در این میان، تفاوت‌ها در لهجه نیز مطرح است که البته تفاوت‌های لفظی کمرنگی وجود دارد. این تفاوت‌های واژگانی و آوایی، لهجه را به نوعی متفاوت می‌سازد.»
او بیان کرد: «در هرات حدود ۲۰ شبکه تلویزیون محلی دارد. این شبکه‌ها علاوه بر پخش محتواهای افغانستانی، بسیاری از برنامه‌های ایران یا با دوبله‌های ایرانی به صورت همزمان پخش می‌شوند.»
وی در انتها خبر داد: «در پژوهشی که در حال انجام است،کودکان تحت تأثیر تماشای کارتون‌ها با زبان ایرانی، بسیاری صحبت‌هایشان با لهجه تهرانی انجام می‌شود.»

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پیوندهای ایران و افغانستان هرات رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۰۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، پایگاه تحلیلی نظامی «Breaking Defense» در گزارشی به ارزیابی یکی از پیامد‌های جهانی عملیات موشکی پهپادی «وعده صادق» پرداخته و آورده است باوجود همکاری و مقابله گسترده چند کشور در کنار اسرائیل با تسلیحات پرتاب شده تهران، اما علاقه جهانی به پهپاد‌های ایرانی رو به کاهش نیست و تحلیلگران می‌گویند بازار پراشتیاقی در سراسر جهان برای دسترسی و خرید پهپاد‌های به نسبت ارزان و کارآمد ایران وجود دارد.

نویسنده گزارش آورده است: شاید اسرائیل و متحدانش توانسته باشند با تعداد زیادی از ۳۰۰ پهپاد و موشکی که ایران در حمله بی‌سابقه خود به اسرائیل پرتاب کرد، مقابله کنند، اما به نظر کارشناسان این امر مشتریان پرنده‌های بدون سرنشین تهران را منصرف نکرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | واکنش دیدنی مردم به حضور هدیه تهرانی در کنسرت خواننده ایرانی
  • کاهش آستانه تحمل و پرخاشگری در کودکان از آثار مخرب استفاده بی‌رویه از فضای مجازی است
  • مهمترین اخبار ۱۹ اردیبهشت/احتمال عرضه داروی ایرانی SMA
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • ماشین بنز لهجه کنی‌ها را تغییر داد! |ماجرای کدخدای پونک و ماشین‌هایش
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • تاجر اسرائیلی در اسکندریه مصر به ضرب چاقو کشته شد
  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار